19.10.2013 – De financiële situatie van de partij wordt, zeven maanden voor de verkiezingen, stilaan uitzichtloos. Het inkomen van de politieke vzw (Daniel Huet II) is nu al minstens sedert december 2012 ontoereikend om behoorlijk te kunnen functioneren. JPVR: “In december werden mijn drie pensioenen geblokkeerd n.a.v. een uitspraak van het Arbeidshof dat van mij 93.500 euro eist voor een zaak tegen de RVA die dateert van 1986. Die 93.500 euro bestaat vrijwel uitsluitend uit verwijlinteresten. Hierdoor werd het onmogelijk nog eigen fondsen in de politieke vzw te stoppen. Heel even was er hoop dat het schip drijvende kon worden gehouden met sponsorgelden, maar meer dan 2.500 euro kon er niet worden gevonden. We zijn echter verplicht om zes maanden voor de verkiezingen minstens één full-time administratieve bediende in dienst te hebben, doch hebben er het geld niet voor. In een laatste wanhoopspoging zal ik proberen tegen 25 november 2.000 nieuwe leden aan te werven, net voldoende om gedurende zes maanden de loonkosten voor een administratieve bediende te kunnen ophoesten. Indien dat niet lukt gooi ik persoonlijk de handdoek. Dat betekent niet dat de partij dan verdwijnt, wel dat ik ermee stop me circa 24 uren per dag af te sloven voor de partij. Daarna mag men mij wel op een kieslijst plaatsen, op een willekeurige plaats, maar dan moet iemand anders het voorzitterschap opnemen en de website verzorgen. Dan ook staak ik mijn werkzaamheden in de Denktank Daniel Huet. Een mens kan niet eeuwig blijven vechten tegen de bierkaai.”

Op zondag 20 oktober zal de Denktank de samenstelling van de Partijraad en de Partijtop bekend maken. In de Partijtop moeten evenveel vrouwen als mannen zitten, en minstens zes leden uit de vroegere Groep van Elf. Momenteel zijn Jean Pierre van RossemNora Azdad (de Moeder van de partij en derde beste van de lesvolgers), Marleen van Vaerenbergh (de bezielster van de partij), Jeffke Camps (de beste van de lesvolgers) en Sybille Beyens (de tweede beste van de lesvolgers) zeker van een plaats binnen de Partijtop. Dieter Bersieck (die bij de laatste ondervraging niet 19 op 20 scoorde, maar 18 op 20) is momenteel de vierde best gerangschikte lesvolger. Als niemand van de lesvolgers bij de inhaallessen van zondag 20 oktober beter doet, is hij het zesde lid van de Partijtop. Men herinnert zich dat voor aanvang van de lessen overeen was gekomen dat de eerste vier onder de lesvolgers in de Partijtop zouden worden opgenomen.

Op vrijdag 20 oktober komen de Partijraad (om 20h) en de Partijtop (om 21h) bijeen in het partijlokaal. Meer daarover vindt men op:
http://partijrossem.be/events/eerste-vergadering-partijraad-partijtop. Daar zal worden overlegd hoe de financiën kunnen worden rechtgetrokken. Er moet vooral worden gezocht naar nieuwe leden die naast de 12.50 euro voor een lidkaart ook 50 euro aan sponsering storten. Het volstaat 300 dergelijke nieuwe leden te vinden om op zijn minst een administratieve medewerker te kunnen aanwerven gedurende de zes laatste maanden voor de verkiezingen.

 

Family Sponge: Mentale Gezondheid