14.02.2014 – Er waren weldegelijk plannen om de 40-jarige Alay Beyazyuz, een ABVV vakbondsafgevaardigde,  de Kamerlijst voor Limburg te laten trekken. De kans dat dit gebeurt wordt met de dag kleiner. Onze partijsecretaris laat immers weten dat Alay – van Turkse afkomst – op geen enkele van haar mails antwoordt en dat hij zelfs niet bereid is om in Limburg mee te helpen bij het verzamelen van de 500 handtekeningen. De brave man vindt het allemaal best dat de partij zijn kiescampagne wil bekostigen, maar schijnt niet te beseffen dat er zonder de 500 handtekeningen helemaal geen kieslijst voor de Kamer in Limburg kan worden ingediend. Daarom zal zondag door het partijbestuur worden gestemd  of het nog wel zinvol is zo’n man de Kamerlijst te laten trekken. Er wordt voorgesteld zijn plaats door te geven aan het 26-jarige fotomodel Chiara Schiavone die het dierenwelzijn hoog in het vaandel draagt.

Voorts zullen er vanaf nu aanwezigheidslijsten worden bijgehouden van de inzamelacties van handtekeningen. Daarvoor hebben we nog amper 40 dagen tijd voor wat Europa betreft, 60 voor wat de Kamer betreft. Morgen zaterdag zijn er inzamelacties in Brugge, in Aarschot en in Hasselt. Wie juiste plaats en uur wil kennen neme contact op met campagneleider Dieter Bersieck (telefoon 0476 43 16 60) of met partijsecretaris Marleen van Vaerenbergh (telefoon 0499 47 16 68). Op maandag 17 februari gaan Sybille Beyens en JPVR vanaf 9 uur ’s morgens naar Hasselt om daar de nog ontbrekende handtekeningen op te halen.

Op de partijvergadering van zondag 16.02 zal er ook worden gestemd over het voorstel om personen die inactief waren bij het inzamelen van de inzamelacties van de lijsten te schrappen (niet van toepassing op personen die omwille van medische redenen niet aanwezig kunnen zijn).